Böcker

Medlemsfokus i en hybrid tid

Framtiden förening är inte antingen fysisk eller digital, den är hybrid.

En bok för anställda och ideellt aktiva som vill – Förstå vad en hybrid verksamhet är och kan vara – Behålla medlemsfokus i en digital omställning – Öka genomslagskraften i förändring Föreningslivet befinner sig i en brytningstid där digital inkludering, förändrade maktförhållanden och nya engagemangsformer har blivit en del av vardagen. Oreflekterat använt kan teknik leda till gränslöshet, exkludering och stress. Rätt använt kan tekniken hjälpa er att nå helt nya målgrupper. Därför är det extra viktigt att göra medvetna val om ni som förening som vill behålla ert medlemsfokus och tillvarata människors engagemang. En bok fylld av inspirerande modeller och tips om digital delaktighet och interaktiva mötesmetoder. Ta även del av erfarenheter från människorättsorganisationer, fackförbund, idrottsföreningar, funktionsrättsrörelsen, insamlingsorganisationer och många fler.

Beställ boken här»

Företagare & Förälder – visioner, vinst och vardagsliv

Vi är en rad företagare som vet att det går att vara närvarande, drivna och engagerade som både föräldrar och företagare -samtidigt. Köp intervju- och inspirationsboken där entreprenörer som Behrang Miri, Cathrine Edblad, Navid Modiri, Pernilla Alexandersson och många fler delar med sig av sina erfarenheter. Boken innehåller också tips om hur du jobbar smart, tjänar mer, frigör tid och mår bra under tiden. Läs mer här. Är du företagare och förälder, följ oss gärna på Facebook.

Beställ boken här»

Medlemsmodellen – att rekrytera, aktivera och behålla medlemmar

Den första boken som tar ett helhetsgrepp om medlemsarbetet i idéburna organisationer. Boken förbättrar föreningars förmåga att rekrytera, aktivera och behålla medlemmar. Beställ boken på www.medlemsutveckling.se eller besök vår sida på Facebook där du kan utbyta erfarenheter med andra ideella organisationer.

”Angeli om vägen från idé till storsäljare”

Beställ boken här»

12 talares tankar om möten

Hur sätter du upp ett möte som ger effekt? Hur inkluderar och involverar du? Hur använder du teknik på ett bra sätt?

Den här boken ger dig 12 talares och moderatorer tankar om hur du får till bra möten. Allt från stora events och konferenser till mindre internmöten och workshops. Varje talare har sitt eget kapitel och tillsammans bildar de en heltäckande verktygslåda.

Angeli S Hederberg skriver kapitlet om panelsamtal som får budskapet att gå hem och intresset att stanna kvar. Avsändare till boken är inte bara författarna utan också talarbranschens egen förening för professionella talare och moderatorer: Talarföreningen (National Speakers association of Sweden). Att ha många möten är ingen konst. Att ha bra möten är en helt annan sak.
Beställ boken på en näthandel nära dig.

Barnböcker

Annalisa och födelsedagspresenten

Den här fantasifulla bilderboken handlar om något vi alla möter i gatubilden: människor som tigger på våra gator. Boken riktar sig till 3-7 år och passar både i förskolan och första klass. Boken är den första fristående boken i serien Stora frågor för små medborgare. Vi får följa Annalisa som snart fyller år. Hon längtar efter alla paket. Men efter ett oväntat möte förstår Annalisa att långt ifrån alla får presenter på sin stora dag. Det tycker Annalisa är orättvist. Så orättvist att det sticker i hela kroppen. Hur kommer det sig att alla inte har det lika bra? Och kan sommarblommor, pannkakor och födelsedagslängtan få Annalisa att göra något åt det?

Förord av Alexandra Pascalidou

Boken ges ut av Idus förlag. Du kan beställa boken här»

Fördjupningsmaterial kan laddas ner här» (pdf)
Inspiration till pedagoger i f rskola och f-klass

Annalisa och trollkarlsryktet

Annalisa får höra att en tjuvaktig trollkarl är i stan och vips sprider hon ryktet vidare. Först känns det härligt att skrämmas, sen börjar Annalisa fundera på vad som är sant.

Hur ska Annalisa ta reda på sanningen?

Och går det att stoppa ett rykte?

Förord av Emma Frans

Boken ges ut av Idus förlag. Du kan beställa boken här»

Annalisa och skräpmonstret

Annalisa kan inte sova. Tankarna myllrar som myror när hon tänker på allt skräp hon sett i skogen. Och inte blir det bättre av att det morrar under sängen. Vad är det som gömmer sig där i mörkret? Och hur ska Annalisa få det att försvinna?

En bok om att vända klimatoro till en drivkraft att göra skillnad.

Annalisa och skräpmonstret är den andra fristående delen i serien Stora frågor för små medborgare.

”En bok som tar barns oro för miljön på allvar.”
Maria Wetterstrand, fristående grön samhällsdebattör, tidigare språkrör för Miljöpartiet de Gröna

Förord av Maria Wetterstrand

Boken ges ut av Idus förlag. Du kan provläsa eller beställa boken här»

De magiska tjugonio -en bokstavsvärld

Angeli är medförfattare i ett demokratiskt och innovativt barnboksprojekt där 29 illustratörer och 29 författare har gått samman och skapat en annorlunda, brokig och färgsprakande bok kring vårt alfabet. I boken träffar läsaren en rad figuer som björnen Bertil som bjuder på blåbärssaft, draken som vaktar sin dyrgrip, isbjörnen som inte vill bli intervjuad, räven som raskar och många fler. En lekfull ingång till alfabetet ger våra barn tillgång till språket, fantasin och i förlängningen också en möjlighet att delta i samhället på lika villkor. Angeli S Hederberg har skrivit texten till bokstaven Å. 
 
”En underbar och modernare bokstavsbok som är uppbygd av rim, ramsor och berättelser. Fylld med magiska detaljer och färgsprakande bilder. Den pedagogiska bok är värd 4/5” 
Gullis lästips
Beställningsformulär
* Obligatoriska fält


Vill du bli kontaktad?

    Grundare:

    Angeli Sjöström Hederberg
    angeli@processrum.se
    Mobil: 076 313 44 32