Angeli ger ut barnbok

Nu signar Angeli S Hederberg med förlaget IDUS som ska ge ut hennes första barnbok.

Visionen är att skriva om STORA FRÅGOR FÖR SMÅ MEDBORGARE. Angeli fortsätter att bidra till samhällsnytta, men nu med en helt ny publik.

Arbetstiteln är ”Annalisa fyller år”. Hur kommer det sig att vissa får både paket och tårta när andra inte har något alls? Kan det vara så att vi kan ha mer gemensamt med främlingar än vi först kanske tror?

Tanken med böckerna om Annalisa -en ifrågasättande och nyfiken femåring- är att hon möter på olika samhällsfrågor i sin vardag. Böckerna riktar sig till 3-6 år och är fyllda av fantasifulla, busiga och färgglada illustrationer. Sedan är målet att Annalisa-serien också kan vara underlag för föräldrar och förskolepersonal att prata om frågor kopplade till demokrati, inkludering, klimat, fattigdom mm.

Det började som en idé när Angeli och hennes son mötte de människor som behöver tigga utanför de lokala matbutikerna. Varför har de inget alls, när vi kliver ut med fyllda kassar? Ska vi ge pengar, mat, inget alls eller skänka till en organisation? Går det att göra rätt? Är det hårt att sitta där på marken? Är det dens jobb? Var är barnen som syns på fotot?

Frågorna var många (några från sonen och desto fler i Angelis huvud) och Angeli var tvungen att själv reflektera över varför hon gjorde som hon gjorde.

Barn är dessutom i ögonhöjd och får direktkontakt med alla dessa människor, som vuxna enkelt kam glida förbi med blicken högre upp.

Boken kommer i en tid där diskussionen om EUsroll, tiggeriförbud mm är högaktuellt. Boken har inga färdiga svar men väcker förhoppningsvis diskussion.

Nästa manusidé har arbetstiteln ”Annalisa och miljömonstret”.

Angeli har gett ut två fackböcker på eget förlag tidigare och sålt närmare 15000 st. Men en barnbok är en helt ny värld! Boken kommer ut i höst om allt går enligt plan och den är förhoppningsvis den första i en serie.

Boken är ett passionsprojekt för Angeli och ett försök att vara fri från prestation i skapandet.

-Det är en härlig utmaning och perfekt att kombinera med min föräldratjänstgöring med dottern som nu är fem veckor, säger Angeli

Vill du redan nu förbeställa ett ex så skicka ett mail till angeli@processrum.se

Då får du ett ex så snart boken är tryckt. Pris 129kr inkl moms.

Vill du att vi kontaktar dig?

    Grundare:

    Angeli Sjöström Hederberg
    angeli@processrum.se
    Mobil: 076 313 44 32