Angeli om sin valresa till USA i Radio Sweden

angeli-valresa-usa

Angeli om sin valresa till USA i Radio Sweden»

Lyssna»

Svenska resebyråer har märkt en tydlig ökning av bokningar till USA inför valet där. Resorna har ökat med 45 procent hos en av byråerna.

Angeli Sjöström Hederberg är en av många svenskar som rest till USA.

– Hela drivkraften i att vara här är att kanske få se USA:s första kvinnliga president bli vald.

– Vi fick ju se Hillary Clinton live i Cleveland där det också var konsert med Beyoncé och Jay-Z och det känns faktiskt som en ”once-in-a-lifetime” upplevelse, säger Angeli Sjöström Hederberg.

Enligt resebyråkedjan Ticket är det många svenskar som åkt till USA för att uppleva presidentvalets slutspurt.

– Veckan inför valet ser vi en kraftig ökning av bokningar till USA på ungefär 45 procent, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket.

– Det är bara kanske runt tio procentenheter som har att göra med höstlovet, säger Karin Starkman Ahlstedt.

På resebyrån Resia har man sett en 23-procentig ökning i avresor till USA under första veckan i november jämfört med samma period förra året. Men de flesta går till populära vinterresmål som Florida och Kalifornien.

– Mycket kan bero på valet men mycket kan också bero på att det är den här perioden man åker, säger Lina Eklund som är PR-ansvarig på Resia.

Angeli Sjöström Hederberg, som reser runt i USA just nu, har stött på många svenskar där. Hon säger att stämningen är speciell.

– Folk reser för att vara med om valkampanjen och för att bidra men också bara för att resa runt och känna av stämningen, säger Angeli Sjöström Hederberg.