Varumärkeskonflikt och ändringar kring boken Föräldraprenör

SAMMA INNEHÅLL – NYTT NAMN
Som ni vet har jag senaste året skrivit och lanserat min bok om att vara företagare och förälder. Jag är superstolt över boken, jätteglad över all fin respons och tacksam för alla fantastiska entreprenörer som medverkat. Jag vet att boken redan gett flera läsare både aha-upplevelser, pepp och styrka att hitta sitt eget bästa sätt att kombinera företagande och föräldraskap.

Dock är det så att jag under hösten varit i en varumärkeskonflikt kring själva begreppet Föräldraprenör.

När jag skrev boken bevakade jag att ingen använde begreppet Föräldraprenör i sociala medier eller hade det som hemsida. Jag gjorde bedömningen att Föräldraprenör var ett beskrivande ord som inte skulle gå att varumärkesskydda och skickade därför inte in någon ansökan till Patent- och registreringsverket. Det har visat sig vara en felaktig bedömning. Det gick att skydda det och det har en annan företagare gjort.

Juridiken talar sitt tydliga språk och även om min bok var färdigskriven när PRV godkände den andra företagarens ansökan så är det nu hen som äger begreppet. Jag anlitade en advokat och en förhandling har pågått under ett par veckor men vi har inte hittat någon lösning som båda parter kunde acceptera.

Jag har funderat fram och tillbaka, men nu känns det väldigt bra att ha landat i att jag helt enkelt kommer att skriva om boken utan begreppet. Då blir boken min och jag kan fortsätta min vision utan att förhålla mig till någon annan.

Samma innehåll men med en ny förpackning, med andra ord!

Från och med nu slutar jag att kommunicera kring begreppet Föräldraprenör. Vad den nya titeln blir har jag inte landat i, men till dess kommunicerar jag under Företagare&Förälder.

Mitt föreläsande och debatterande kring frågorna fortsätter så klart som vanligt! Och den nya boken kommer strax efter årsskiftet så det är bara att fortsätta tipsa människor om den, så att försäljningen kan fortsätta och ännu fler kan bli stärkta i att det går lysande att kombinera företagande och föräldraskap.

Så det är bara att se kostnaderna för omtryck som lärpengar.

En kurs i immaterialrätt med mycket praktik helt enkelt!
(Tänker att den här lärdomen dessutom gör mig till en ännu bättre företagsrådgivare, inspiratör och föreläsare och det känns faktiskt bara bra☺)

Ni kan fortfarande följa mig på Fejjan och sidan är nu omdöpt till www.facebook.com/foretagareochforalder
‪#‎foretagareochforalder‬